Skip to main content

Besøg på Musik Conditoriet


Torsdag d. 2/6 2016 var Konditorlauget i samarbejde med Thorleif Kristensen, på virksomhedsbesøg hos Musik Conditoriets afdeling på Skolegade 19 i Valby.

For flere af os var det første gang, vi var i de dejligt højloftede lokaler også i produktionsområdet, hvor der var dejligt meget plads til de helt store armbevægelser.

Thorleif havde købt en ny mølle og ville gerne demonstrere, hvordan en sådan fungerer. Vi fik alle en meget interessant historie om, hvorfor fuldkorn med de store korndele er så vigtige for kroppens velbefindende. Det kom bl.a. frem, at grundet den kraftigere fordøjelsesproces kunne flere allergikere spise det noget grovere brød uden at blive syge, hvilket jo er fremragende.

Den nye mølle var dog desværre fra leverandørs side ikke ankommet til tiden, så vi kiggede i stedet på den mindre, som stadig var i brug. Thorleif fortalte, at det tager ca. en halv time at male en sæk hvedekerner til fuldkornsmel. Det var også muligt at si de forskellige dele fra og dermed opnå en finere meltype, men det var man i virksomheden ikke længere interesseret i, da sundhed spiller en stor rolle for Musik Conditoriet. Som noget relative ukendt herhjemme anvender de også i stor stil den særlige sorte tørrede bælg til at fremstille Johannesbrødskernemel af.

Musik Conditoriet havde lavet en fin lille lækker buffet med det forskellige grove brød og tilhørende drikkevarer. Her smagte vi på forskellige brødtyper, som man i huset eksperimenterer med.

Desuden blev vi alle lidt klogere på kampen mellem landmanden som dyrker kornet, industrimøllerne som forarbejder kornet, og til slut hvordan bageren og forbrugeren anvender melet. Det er beundringsværdigt, med hvilken ildhu Thorleif enemand har taget kampen op med hhv. levnedsmiddelkontrollen, som ikke helt forstod indberetningen af økologi, samt med møllerne, der har forfejlet deres rolle i fremstillingen af kvalitetsmel. Brugen af malt har også været i søgelyset.

Thorleif har stadig mange spændende og dybdegående ufortalte historier, som vi i Lauget håber, at han vil dele med omverdenen i et forum, hvor der er mulighed for fordybelse, da manden ligger inde med en massiv viden omkring en masse spændende ting.

Vi sluttede dagen af i Musik Conditoriets café med lidt kaffe og en god sludder, inden vi igen drog hver til sit.


SPØRGSMÅL?

Laugets medlemmer modtager løbende invitationer. Spørgsmål kan sendes til Københavns Konditorlaugs sekretær Torben Bang via e-mail torben@konditorlauget.dk.