SAINT HONORE ORDENEN
Saint Honoré Ordenen er stiftet i 1980 med det formål at kunne honorere personer, der gør en aktiv, kreativ indsats for konditorifaget og dets omdømme. Ordenen står bag en fortjenstmedalje, der første gang blev uddelt i 1981.
Saint Honoré Ordenen har nedsat en komite, bestående af en repræsentant fra Konditorlaugets bestyrelse samt tidligere modtagere af ordenen, som tildeler fortjenstmedaljen og optager nye ordensmedlemmer ud fra en række kriterier:
- Når en person har arbejde af høj kvalitet til udstilling eller efter ordre og som har givet PR til faget. Delagtiggjort kollegaer med faglig kunnen ved opvisninger.
- Person, som driver forretning på fornyende og utraditionel måde, med utraditionelle varer af høj kvalitet og med utraditionel indretning og inventar.
- Firma eller person, som har fundet revolutionerende nye metoder og hjælpemidler til gavn for produktion og fortjeneste. Har kreeret nye varesorter og publiceret disse gennem foredrag eller skribentvirksomhed.
- Person der driver virksomhed som er beslægtet med konditorfaget, fx inden for chokolade, kagesorter, is m.m. – hvis kvalitet danner grundlag for fortjeneste og omtale.
Saint Honoré Ordenen har ligeledes til formål at:
- virke for en stadig højnelse af det gode danske konditorhåndværk
- inspirere og stimulere fagets unge udøvere samt uddele et specielt elevdiplom for en fin indsats i elevtiden eller ved juniorkonkurrencer
- motivere og støtte interessen for fremstilling af gode desserter.
Selve navnet – Saint Honoré – stammer fra den skytshelgen, der siges at være konditornes; Saint Honoré, biskop af Anniens (død 1060).
Ordenen har i tidens løb repræsenteret de danske konditorer ved forskellige internationale begivenheder – heriblandt under den prestigefyldte konkurrence La Coupe Du Monde De La Patisserie i Lyon i 1989, hvor det danske hold dystede blandt verdens bedste.